FOTO VIDEO Biblioteca Județeană din Călărași are o nouă conducere. Vasile Iliuță: “Am numit-o în funcția de director al Bibliotecii Județene Călărași pe Oana Ichim”

Oana Ichim și Vasile Iliuță. FOTO Adrian Boioglu

Biblioteca Județeană din Călărași are un nou director, anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă, de Vasile Iliuță, președintele organizației județene a PSD Călărași și președintele Consiliului Județean Călărași. Persoana care va ocupa această funcție este Oana Ichim, profesoară de limba engleză.   

Vasile Iliuță a declarat că cel mai interesant subiect din conferința de presă este noua numire de la Biblioteca Județeană.

“Cred că subiectul cel mai interesant pentru astăzi este noua numire la Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu. Este vorba de doamna director Oana Ichim. Astăzi, în baza dispoziției președintelui Consiliului Județean, am numit-o în funcția de director al Bibliotecii Județene Călărași”, a declarat Vasile Iliuță.

Prezentă la conferință, noua directoare a luat cuvântul și a prezentat câteva dintre obiectivele sale.

“Numele meu este Ionela Ichim. Toată lumea mă cunoaște Oana. Am 42 de ani, sunt cadru didactic, am o experiență de peste 20 de ani în învățământ. Sunt profesor de limba engleză și de-a lungul anilor am observat o scădere din ce în ce mai mare interesului copiilor pentru lectură. Trebuie să ne folosim de absolut toate mijloacele pentru a-i determina pe aceștia să citească, căci a comunica este extraordinar de important și lucrul acesta se vede chiar în rezultatele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat, care tind să aibă o scădere. De ce? Pentru că ei nu mai citesc, nu mai au un vocabular și din această cauză trebuie să venim cu soluții.

Una dintre soluții ar fi să mergem noi către copii, prin a ne promova efectiv imaginea Bibliotecii Județene pentru a o promova și cu ajutorul profesorilor și al bibliotecarilor de la nivelul unităților școlare, atât local cât și județean și a dezvolta proiecte împreună cu aceștia. Ateliere de lucru vor fi la nivelul Bibliotecii Județene și se vor adapta nevoilor și cerințelor copiilor. De asemenea, ne dorim o colaborare cu profesorii de limba română pentru a desfășura în cadrul bibliotecii ateliere, eventual cercuri pedagogice de limba română și de a avea o colaborare cu aceștia în ceea ce are legătură efectiv cu dezvoltarea comunicării, a vocabularului, a cititului. Vom avea un proiect care se numește Restart Bibliotecă. Acesta se va desfășura începând de săptămâna viitoare.  

Avem sprijinul domnului președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și sperăm că toate lucrurile vor decurge în direcția potrivită, iar rezultatele vor fi cele așteptate”, a mai spus Oana Ichim.

Un alt subiect abordat în cadrul conferinței de presă, a fost de tariful pentru salubrizare la nivelul județului Călărași.

“Firma care are depozitarea a solicitat o majorare de tarif pentru că la momentul ăsta costurile cu inflația îi acoperă zona de profit, e o firmă privată. Am făcut o consultare cu primarii, s-au discutat toate aspectele, urmând ca în viitorul apropiat, până în luna noiembrie, să avem o hotărâre a Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară  Ecomanagement Salubris și să luăm o decizie”, a explicat liderul PSD Călărași.   

Vasile Iliuță a adus în discuție și o vizită pe care a făcut-o într-o tabără de vară pentru copii și adolescenți din județul Călărași.

“Am primit o invitație de la Asociația Mâini Deschise. A făcut o tabără de vară, nu numai pentru copiii din județul Călărași. În tabără sunt de la 2 copii până la 10  – 15 copii invitați din fiecare localitate din județ. Tabăra are un îndrumător din fiecare localitate. Sunt invitați și din celelalte județe și mai avem și invitați din alte țări prezenți la Tabăra de Vară de la Călărași. A fost un moment emoționant să ne spună cum îi gestionează pe cei 250 de adolescenți, începând de la a asigura zona de băieți, zona de fete, zona de administrare, zona de luat masa și zona unde își petrec timpul liber”, a mai spus Vasile Iliuță.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*