FOTO VIDEO Daniel Florea, coordonator AUR Călărași: “Cred că peste tot unde avem candidați șansele noastre sunt foarte mari. Sunt convins că AUR va avea un rezultat foarte bun la alegeri”

Daniel Florea, coordonator AUR Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Daniel Florea, coordonatorul AUR Călărași, a spus că în toate localitățile în care AUR va avea candidați la alegerile locale din acest an șansele de victorie sunt foarte mari și că este convins că în județul Călărași AUR va avea un rezultat foarte bun la alegerile din 2024.

Daniel Florea a declarat astăzi, într-o conferință de presă, când vor fi desemnați candidații AUR pentru primăriile din Călărași.

“Conform deciziei conducerii partidului, candidații trebuie să treacă printr-o procedură de selecție, la București, în fața unei comisii de la nivel central. Candidații de la Călărași sunt programați în acest weekend. Săptămâna viitoare, probabil luni sau marți, o să știm candidații. Avem localități unde avem și câte 2-3 candidați. Am trimis candidați pentru 42 din cele 55 de localități.

Pentru toate orașele, pentru cele 3 orașe, pentru cele 2 municipii și pentru toate localitățile mari. Nu am reușit să găsim în câteva localități candidați care să întrunească toate condițiile pe care le avem trasate de la nivel central și sperăm ca în maxim 10 zile să găsim și în acele localități. Avem peste tot membri, din păcate însă ori nu doresc să-și asume, ori șansele de a câștiga primăria sunt destul de mici. Și atunci în aceste 13 localități încă mai încercăm”, a spus Daniel Florea.

AUR Călărași pregătește nume surpriză atât pentru președinția Consiliului Județean Călărași, cât și pentru Primăria Călărași.  

“Sunt încrezător că la nivel de Consiliu Județean  avem două nume surpriză, a mai rămas un bărbat și o femeie. Sunt încrezător că oricare dintre ei doi are șanse foarte mari să câștige chiar dacă în acest moment, înainte de începerea campaniei electorale, pare o misiune imposibilă. Sunt oameni cu un profil deosebit și cred că au șanse foarte, foarte bune să câștige.

De asemenea, și la cele două municipii avem doi candidați redutabili. La Călărași avem două propuneri, la Oltenița avem două propuneri. Oricare dintre aceste propuneri va fi preferată la nivel central. Sunt sigur că șansele noastre de a câștiga municipiile sunt mari”, a declarat coordonatorul AUR Călărași.

Daniel Florea consideră că șansele de câștig ale candidaților AUR la Călărași sunt foarte mari.

“Nu vreau să spun cuvinte mari, nu vreau să minimizez meritele celor care conduc acum primăriile în localitățile județului Călărași, dar cred că peste tot unde avem candidați șansele noastre sunt foarte mari și cred că sunt mai mari decât ale reprezentanților partidelor din coaliție. Acolo unde sunt candidați PSD și primari PNL părerea mea e că avem candidați mai buni decât PSD-știi. Unde sunt primari PSD și candidați PNL, cred că avem șanse mai mari decât PNL-iștii”, a spus coordonatorul AUR Călărași.

Florea a mai povestit cum este receptat AUR la nivelul județului Călărași. El a cerut viitorilor candidați ai partidului să nu facă în campania electorală promisiuni pe care nu le pot onora.

“Sunt convins că AUR va avea un rezultat foarte bun și prin prisma modului în care ne primesc oamenii în localități. Peste tot unde am făcut organizații, peste tot, am fost eu și colegii mei, dar eu am fost și dimineața și seara și fac câte 600 – 700 de kilometri pe zi prin județ. Este foarte important să facem organizații puternice.

Am cerut colegilor mei, în urma discuțiilor pe care le-am avut în ședințele de lucru, să identifice în fiecare localitate cele mai importante 10 probleme, oamenii de pe lista de consilieri care pot rezolva problemele respective, termenul în care pot rezolva problemele respective și mai ales să nu facă în campanie promisiuni pe care nu le pot onora imediat sau în termenul pe care și l-au asumat pentru că valul de simpatie este foarte mare, nivelul de așteptare este foarte mare, dar și dezamăgirea, dacă nu ne vom ține de cuvânt, va fi foarte mare și va avea un impact negativ, semnificativ la alegerile  parlamentare și prezidențiale dacă noi la locale nu reușim să arătăm ce putem să facem”, a declarat Daniel Florea.

El s-a referit și la faptul că mai mulți membri care au plecat din AUR în același timp cu fostul președinte al organizației județene, Dumitru Coarnă, vor să revină în partid.

“În ceea ce privește colegii care au plecat împreună  cu domnul Coarnă sau au plecat la alte partide, după ce au fost fermecați de tot felul de promisiuni, mulți dintre ei vor să se întoarcă. Pe unii dintre ei i-am primit, pe unii nu, pe unii i-am primit, dar nu suntem de acord să candideze pentru că ne-au produs la nivel de imagine publică niște deservicii, fie prin diverse declarații, fie prin încercarea de a denigra  actualii lideri de la AUR Călărași și este foarte greu să convingi oamenii care au rămas să mai facă echipă cu ei și să-i susțină într-o eventuală candidatură”, a afirmat Daniel Florea.

Președintele organizației municipale AUR Călărași, Mihai Gheorghe, a spus în aceeași conferință de presă, cum s-au mobilizat după plecarea mai multor membri.

“Am reușit să ne mobilizăm într-un timp foarte scurt, inclusiv pe zona de municipiu, care în urma plecării fostei conducerii, a suferit cel mai mult. Bănuiesc că ne-am dat seama cu toții că nu a fost nici pe departe numărul de persoane care inițial s-a spus că va pleca din AUR către noua formațiune a domnului Coarnă. Nu au fost în niciun caz 600 de persoane, nu știu câte organizații. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta.

Au fost într-adevăr persoane care au mers la noua formațiune a domnului Coarnă, însă ce e cel mai important de spus este că într-adevăr de la organizația municipală au plecat destul de multe persoane către organizația domnului Coarnă și sigur noi a trebuit într-un timp relativ scurt să ne repliem, să ne reorganizăm, lucru care consider că ne-a ieșit foarte bine și chiar suntem mai organizați și mai puternici decât eram înainte”, a spus Mihai Gheorghe.

La conferința de presă a fost prezentă și Andreea Ioan, președinta organizației județene de femei AUR Călărași.

“Andreea Ioan este în numele meu, am 29 de ani. Sunt inginer industrie alimentară biosecuritate. Am un masterat în biosecuritatea produselor alimentare. Momentan profesez în domeniul medical, sunt coordonator de birou într-o clinică de imagistică. Avem organizaţii organizaţii de femei AUR şi sperăm ca împreună să facem treaba bună şi să tragem la aceeaşi căruţă”,  a afirmat Andreea Ioan.

Daniel Florea a mai vorbit și despre faptul că deocamdată nu se găsesc persoane care să reprezinte AUR în secțiile de votare.

“Am avut foarte multe ședințe de organizare, foarte multe ședințe de lucru. Am constatat cu plăcere că foarte mulți dintre colegii noștri știu să se organizeze și au înțeles imediat ce este de făcut. Am avut niște probleme cu găsirea oamenilor care să ne reprezinte în secții, pentru că foarte mulți oameni de calitate inițial nu au vrut să-și asume un asemenea lucru. Ba să nu se certe cu cineva, ba din diverse considerente de ordin personal, dar acum avem acoperite toate secțiile de vot din toate localitățile”, a mai spus Daniel Florea.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*