FOTO VIDEO Directorii de „deconcentrate” vor fi numiți politic, ca și prefecții, a anunțat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță

Vasile Iliuță, Marcel Nuțu și Eduard Grama. FOTO Liliana Boioglu

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 25 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă că, în viitorul apropiat, în urma unor modificări legislative, directorii serviciilor deconcentrate vor fi numiți politic.

El a precizat că, în cazul unei coaliții la guvernare, așa cum se întâmplă în prezent, aceștia vor fi numiți în funcție de culoarea politică a ministerului de resort.

„În teritoriu, acolo unde avem miniștri o să avem și directori ai deconcentratelor, de la PSD, ori PNL. Vor fi recomandări sau agreați directorii care vor fi puși. Există o situație acum: sunt directori care au examen și sunt, să spunem, certificați profesional ca și directori în urma unui examen. Aici lucrurile vor fi destul de complicate, să putem să impunem directori politic. Cred că, pe viitor, în termenul cel mai scurt, va fi modificată legea urmând să fie și directorii, ca și prefecții și subprefecții, numiți”, a declarat Vasile Iliuță.

Președintele CJ Călărași a mai precizat că social-democrații își doresc în continuare postul de prefect al județului Călărași și s-ar putea face o rocadă, între PSD și PNL, iar liberalii, la schimb, ar putea primit un fotoliu de vicepreședinte la Consiliul Județean.

„Le-am făcut o propunere consilierilor județeni: dacă, prin negocieri, prefectul va fi al PSD, atunci, la schimb, vor primi postul de vicepreședinte în Consiliul Județean. Propunerea noastră de prefect este Mihăiță Beștea, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean. Prin eliberarea funcției de vicepreședinte, o oferim la schimb aliatului nostru, PNL”, a mai spus el.

Tot în cadrul acestei conferințe de presă, a fost prezentat și Marcel Nuțu, noul director al societății de apă și canal, Ecoaqua. El a vorbit despre investițiile derulate de societate și de greutățile întâmpinate pentru realizarea proiectelor, dar le-a promis călărășenilor că prețul la apă nu va fi majorat.

„Știm cu toții că traversăm o perioadă foarte grea, vizavi de criza energetică. Noi eram într-un contract de achiziție de energie undeva la 218 lei/MW și acum suntem la 1.200. Avem foarte multe greutăți și încercăm să identificăm soluții de rezolvare a problemelor în așa fel încât să găsim un optim ca să mergem mai departe. (…) Sunt solidar cu comunitatea din care fac parte, dar trebuie să conștientizeze toată lumea că este o perioadă foarte, foarte grea și trebuie să identificăm soluții. (…) Suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică, să vedem cum achiziționăm pentru anul viitor energia. Ne-a expirat contractul în luna august și nu am avut curajul să fac un contract pe un an de zile. Am luat la 583 de lei pe megawatt, crezând că este o imprudență. Acum suntem la 1.200 lei/MW. (…) Sperăm pe cât posibil să ținem pasul și să nu majorăm prețurile”, a declarat Marcel Nuțu.

El a fost completat de Vasile Iliuță:

„Le garantăm cetățenilor că nu vom modifica prețul la apă. Vom face tot posibilul să ținem prețul la apă indiferent dacă s-a majorat prețul la energia electrică”, a afirmat președintele CJ Călărași.

De asemenea, administratorul public al municipiului Călărași, Eduard Grama, l-a acuzat pe subprefectul Nicolae Dumitru că ar fi obținut ilegal diploma de facultate, cerându-i acestuia să-și dea demisia.

„Vorbim de o <<Românie Educată>>, condusă de un subprefect needucat. Un reprezentant al Guvernului poate absolvi o facultate înainte de a absolvi liceul. Vă prezint diploma de licență a subprefectului Nicu Dumitru, care, în 2008, a terminat Facultatea de Drept. Este licențiat în Drept și Administrație Publică București, Facultatea Spiru Haret. Dar surpriza apare când ne uităm pe diploma de Bacalaureat. O să observăm că în urma rezultatelor obținute în sesiunea august 2005, domnul Nicu obține diploma de Bacalaureat. Deci la mijlocul facultății, dânsul obține diploma de Bacalaureat. Sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria și cred că ar fi corect să-și prezinte demisia”, a declarat Eduard Grama.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*