FOTO VIDEO Pasajul de la Drajna, gata în proporție de 94%. Vasile Iliuță: “Sper ca împreună cu ministrul Grideanu să construim și un pod de descărcare a traficului peste Dunăre”

Vizită pe șantierul Pasajului Drajna. FOTO Victor Radu

Pasajul de la Drajna este, potrivit datelor Ministerului Transporturilor, cel mai avansat în construcție din toate cele 4 pe care Guvernul le are în dezvoltare în prezent. Construcția pasajului de la granița județelor Călărași și Ialomița este gata în proporție de 94%, iar firma care a amenajat pasajul estimează că îl poate reda circulației chiar din această lună. Asta ar însemna că obiectivul va fi finalizat înaintea termenului contractual preconizat pentru luna iunie.

“Pentru județul Călărași acest pasaj reprezintă o dezvoltare viitoare pentru care nu spun că doar Galațiul, Brăila și Ialomița sunt beneficiari, și noi suntem. Sperăm ca investiția să aibă o continuare și împreună cu domnul ministru și viceprim-ministru Grindeanu să gândim proiectul complex ca să descărcăm traficul și cu un pod peste Dunăre și atunci asta înseamnă că acest drum transregio va avea o finalitate și o dezvoltare pentru județul Călărași cum de mult ne-am fi dorit-o.” a declarat președintele Consiliulul Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Iliuță a făcut aceste precizări în cadrul vizitei de lucru pe care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut-o la pasajul de la Drajna. Acesta a inspectat lucrările și a menționat că nu are ce reproșuri să aducă în prezent constructorului. Ba mai mult, Grindeanu a declarat că se așteaptă ca obiectivul să își urmeze cursul firesc și să fie inaugurat fără tăieri de panglici.

“În 2017, îmi aduc aminte, că s-a dat prima finanțare pe acest obiectiv. Noi am semnat ordinul de începere a lucrările pe 14 decembrie 2021, deci la două săptămâni după ce fost votat acest Guvern. Nu am să fac reproșuri constructorului. Termenul de finalizare e la sfârșit de iunie, deci e înainte de termen. Dacă se ține de ce am vorbit mai devreme și nu am motive să nu îl cred, în cursul acestei luni (n.r. mai) se va da drumul circulației.” a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Grindeanu, pasajul de la Drajna va îmbunătăți considerabil traficul rutier pe DN21, în special în perioadele de vară. Până la deschiderea circulației mai sunt însă câteva lucrări care trebuie finalizate de la montarea stâlpilor de iluminat, așternerea stratului de uzură și montarea indicatoarelor rutiere și a parapetelor de protecție.

“Facem tot posibilul să îi dăm drumul la finalul lunii mai. Contractual stăm foarte bine, sincer să vă spun eram îndreptățiți să cerem și extensii de timp, dar nu le-am cerut întrucât am fost întru totul siguri că vom termina la timp și o vom face. Pasajul are o lungime de 300 de metri liniari și e proiectat să reziste 120 de ani.” a spus Alexandru Stanciu, șeful de șantier al constructorului.

Pasajul de la Drajna face parte din Drumul Transregio Brăila-Călărași, șoseaua de la Dunăre la Dunăre, după cum o numesc cei de la Ministerul Transporturilor. Proiectul este unul de amploare și este momentan în faza studiulului de fezabilitate. Obiectivul va fi realizat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitare pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în Zona de Est și Sud, respectiv Galați, Brăila, Călărași și Ialomița. Este cea mai mare astfel de Asociației din țară pe lucrări de intrastructură mare.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*