ITM Călărași a făcut verificări legate de expunerea la agenți chimici periculoși la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 18 octombrie – 29 noiembrie, la nivelul ITM Călăraşi s-a desfăşurat “Acţiunea de control vizând modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi chimici periculoși la locul de muncă”.

În cadrul campaniei au fost controlate un număr de 9 societăţi comerciale, au fost constatate 19 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de rezolvare, cu termene precise, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale. Dintre neconformităţile constatate menţionăm:

Nu a fost reactualizată decizia de numire a persoanelor nominalizate pentru acordarea primului ajutor.

Societatea nu a transmis la ITM Călăraşi o notificare cu lista substanţelor periculoase deţinute.

Nu este asigurată de către angajator o instruire adecvată în domeniul SSM, cu privire la riscurile generate de agenţi chimici periculoşi.

Planul de prevenire şi protecţie, compus din masuri tehnice, sanitare, organizatorice si de alta natura, bazat pe evaluarea riscurilor, nu se aplică corespunzător condiţiilor de muncă specifice unitarii.

Nu au fost evaluate riscurile specifice, luând în considerare riscurile generate de agenţii chimici periculoşi.

La nivelul unităţii, în baza fişelor cu date de securitate a substanţelor periculoase utilizate in procesul de producţie nu au fost completate instrucţiunile proprii de securitatea muncii cu informaţii privind depozitarea, manipularea si utilizarea substanţelor periculoase.

Căile de acces ale autovehiculelor şi căile de circulaţie pietonală din incinta societăţii nu sunt marcate în mod corespunzător (vopsea ştearsă).

A fost întocmit planul de prevenire şi protecţie, compus din masuri tehnice, sanitare, organizatorice şi altă natură, bazat pe evaluarea riscurilor, dar nu a fost reactualizat pe anul in curs.

Fişele cu date de securitate nu sunt afişate la toate locurile de muncă, astfel încât lucrătorii să aibă acces la acestea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*