FOTO VIDEO Primăria Călărași, implicată în sprijinirea copiilor cu nevoi speciale, cu ajutorul unei piese de teatru

Piesă de teatru organizată pentru ajutorarea copiilor cu nevoie speciale. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Călărași se implică în sprijinirea copiilor cu nevoi speciale din municipiu și a acordat tot sprijinul organizării unui eveniment fără precedent la nivelul localității. Astfel, a fost organizată o piesă de teatru, iar bani strânși atât din vânzarea biletelor, dar și din donații vor fi folosiți pentru dotarea unui centru de zi pentru copiii cu dizabilități.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a vorbit pentru CLnews, despre acest proiect.

Avem o colaborare cu D.G.A.S.P.C., cu Consiliul Județean, cu Centrul Cultural al județului și o trupă de teatru în care totul va duce în a dezvolta un spațiu de kinetoterapie pentru copiii care sunt instituționalizați de către D.G.A.S.P.C. Încercăm cu o donație, nu știu să-i spun mare, mică, dar totuși câte puțin, câte puțin de la fiecare putem să îmbunătățim viața acestor copii. Eu știu foarte bine că Consiliul Județean se implică în a dezvolta și a avea grijă de acești copii, dar și astfel de acțiuni pentru că și femeile social-democrate se implică în această acțiune, va conta pentru acești copii, iar noi suntem alături de ei”, a spus Marius Dulce.

El s-a mai referit și la inițiativele pe care le are municipalitatea pentru copii.

Și noi avem centrele noastre în care avem copii cu dizabilități, avem centrul de zi, avem grijă de copiii noștri care sunt în creșe și avem grijă de copiii care sunt la școală prin crearea cât mai multor locuri de joacă, vrem să modernizăm parcul acolo unde se simt bine atât copilul, cât și familia, pentru că numai așa putem să ne creăm o oază de liniște”, a explicat primarul din Călărași.

Președintele organizației femeilor social-democrate din cadrul organizației municipale Călărași, Iuliana Raiu, a povestit că multă lume s-a implicat în susținerea acestui proiect.

Femeile social democrate ale municipiului Călărași au venit în sprijinul copiilor de la Centrul SERA. La ideea colegului nostru Ștefan Zaharia, care este și membru al trupei de teatru care a jucat pe scenă. Ne-am alăturat cu emoție, ca toți ceilalți colegi ai noștri, nu numai femeile au fost implicate în acest eveniment. Au fost toți colegii noștri din PSD implicați, colegii de serviciu, părinții copiilor. E un eveniment venit la inițiativa celor din comunitate, un eveniment care ne face să venim în sprijinul copiilor aflați în dificultate pentru a le crea un mediu cât mai plăcut. Copiii care frecventează acest centru vin dimineața, sunt copiii comunității, vin dimineața la ora 8 și îi iau părinții la ora 16 pentru a le crea un mediu ca acasă”, a spus Iuliana Raiu.

Ea a precizat că aceste fonduri vin atât din partea celor care au cumpărat bilete pentru a vedea acest spectacol dar există și multe donații din partea mai multor călărășeni

Iuliana Raiu nu exclude ca acest eveniment să aibă și o continuare.

Uitându-mă în sală, l-am numit “Startul faptelor bune”. Eu am zis că începând cu acest eveniment se pare că se poate, se pare că această comunitate este sensibilă și receptivă la faptele bune și ne dorim din suflet să avem din nou acțiuni de acest gen cât mai curând”, a spus Iuliana Raiu.

La rândul său, vicepreședintele Consiliul Județean Călărași, Ion Samoilă, a afirmat că au nevoie de toată dragostea și de sprijinul adulților copiii cu nevoi speciale.

Mă bucur că văd o sală plină, o sală plină, cu oameni inimoși, oameni care sunt dornici să facă bine și nimic nu este prea mult pentru niște copii și mai ales pentru copiii aflați în nevoi speciale. Au nevoie de dragostea și de sprijinul nostru mai mult decât o au copiii noștri pe care-i avem acasă și cu care ne vedem în fiecare zi și cărora încercăm în fiecare zi să le facem bucurii. Cred că acești copii speciali se bucură de o sută de ori mai mult pentru orice atenție pe care o primesc din partea noastră”, a povestit Ion Samoilă.

Cei prezenți au putut urmări, vineri seara, piesa de teatru “Marele demnitar”. Piesa a fost prezentată la sala Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Evenimentul a fost organizat și cu implicarea DGASPC Călărași, OFSD municipiul Călărași și Teatrul independent Arthesium.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*