Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 67 de misiuni în ultimele trei zile

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Călărași

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 67 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 62 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Sohatu – accident rutier uşor, în care au fost implicate două autovehicule şi cinci persoane, rezultând o singură victimă, care a suferit traumatisme minore la nivelul membrelor; Luica – eveniment rutier soldat cu o singură persoană rănită uşor, biciclist aflat în stare de ebrietate a fost acroşat de un autoturism, acesta prezentând mai multe excoriaţii şi Mânăstirea – un autovehicul în care se aflau două persoane a intrat întru-un copac căzut pe carosabilul DJ 403, în Pădurea Ciornuleasa, pe raza localităţii Mânăstirea, în urma căruia o persoană a suferit un atac de panică.

În urma acestor evenimente rutiere, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile Gâldău (comuna Jegălia) şi Dragalina. fară a fi înregistrate pagube materiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*