FOTO VIDEO PSD Călărași anunță proiecte de anvergură pentru dezvoltarea județului. Un drum transregio până la Galați și modernizarea infrastructurii de apă și canal, printre priorități

Vasile Iliuță și Ion Samoilă. FOTO Adrian Boioglu

Conducerea Partidului Social Democrat Călărași  a anunțat proiecte de anvergură pentru dezvoltarea județului. Astfel, începe să prindă contur un drum transregio până la Galați, iar un contract în valoare de 300 de milioane de euro pentru infrastructura de apă și canal va fi semnat săptămâna viitoare.

Vicepreședintele Consiliul Județean Călărași, Ion Samoilă, a vorbit, joi, 17 martie, într-o conferință de presă, despre câteva dintre proiectele aflate în derulare.

“Avem rețelele tehnico-edilitare de la locuințe ANL care sunt aproape finalizate, deja avem solicitare din partea constructorului să desemnăm comisia de predare. Se finalizează rețelele. La Palatul Administrativ – Prefectura – se lucrează la acoperiș, este un stadiu de aproape 80%. Am stabilit cu constructorul programul pentru luna viitoare, lucrează și la interior, dar momentan trebuie să închidem acoperișul că nu plouă, dar ne așteptăm să vină și ploile și să nu afecteze lucrările pe care le desfășurăm”, a povestit Ion Samoilă.

El a precizat și care este stadiul lucrărilor de la podul de la Radovanu.

“Legat de Spitalul Județean Călărași, avem un proiect care este în derulare. Urmează să anunțăm câștigătorul și să se apuce de creșterea eficienței la corpurile A, B, C, D. Podul de la Radovanu, sperăm să nu mai avem probleme cu înghețul/dezghețul pentru că sunt de efectuat niște lucrări care nu se face decât pe timp călduros, să nu avem temperaturi negative nici ziua, nici noaptea. Sperăm ca mai devreme de luna mai să finalizăm lucrările la podul peste râul Argeș”, a mai spus vicepreședintele CJ Călărași.

Ion Samoilă s-a referit și la cea mai mare problemă în derularea acestor contracte și anume creșterea prețurilor.

“Cea mai mare problemă în derularea contractelor este această creștere pe care nu a avut-o nimeni în vedere. Avem contracte semnate în urmă cu un an, doi ani, nimeni nu putea să prevadă o astfel de creștere la materiale, la carburanți și chiar și la manoperă. Avem o OUG 15 care este depășită și avem informații că se va actualiza această ordonanță ca să putem să blocăm constructorii și să putem investițiile la bun sfârșit”, a mai afirmat Ion Samoilă.

Vasile Iliuță, președintele Consiliul Județean Călărași și al PSD Călărași, s-a referit la două investiții de amploare la nivelul județului.

“Vreau să completez lista de investiții cu operatorul regional de apă pe care îl are Călărașiul e vorba de EcoAqua Călărași. Urmează săptămâna viitoare să semnăm contractul de 300 de milioane de euro pentru infrastructura județului Călărași – apă și canal.

Mai avem drumul Transregio care pleacă de la Galați, urmează și el studiul de fezabilitate s-au început deja demersurile după plata cotizației pe care am dat-o către ADI – cele patru județe care ne-am asociat – Galați, Ialomița, Brăila și Călărași. Urmează să avem întocmit într-o lună de zile studiul de fezabilitate și să putem să scoatem la licitație în numele Ministerului Transporturilor cea mai mare investiție pe care județul Călărași o avea.  Un drum Transregio Galați – Slobozia – Terminalul Chiciu descărcare pentru Bulgaria”, a povestit Vasile Iliuță.

La conferința de presă de la PSD Călărași a participat și managerul Spitalului Județean Călărași, Bogdan Cristian Mihai. El a declarat că personalul spitalului va fi evaluat de către pacienți. De asemenea, concursurile care se vor desfășura de acum înainte vor fi foarte transparente.

“Suntem într-o evaluare continuă a personalului. Va fi un formular de evaluare a pacientului, care va cuprinde exact numele personalului care l-a tratat și o evaluare personală pe nume. Nu vor fi chestii generice astfel încât să putem să aducem la un standard tot ceea ce înseamnă respect față de cetățean.

Deja au început să scoatem posturile la concurs, vorbim de posturile de pază și cele pentru serviciul de curățenie și vă spun că va fi un concurs în care caut soluție ca dumneavoastră să puteți participa în diferite calități, de observator, să vă arătăm gradul de transparență care ne caracterizează”, a mai spus managerul Spitalului Județean Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*