FOTO Zeci de percheziții efectuate de polițiștii călărășeni pe linie piscicolă

Zeci de percheziții efectuate de polițiștii călărășeni pe linie piscicolă

Polițiștii Direcției de Ordine Publică din IGPR, Serviciului de Poliție Delta Dunării și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează joi, 9 septembrie, 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol.

Potrivit IPJ Călărași, acțiunea se derulează sub coordonarea Direcției de Ordine Publică și a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tăinuire, deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui, precum și pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare.

Din anchetă a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din județul Călărași ar fi sustras pește dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere. Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din județul Călărași și municipiul București.

Totodată, polițiștii pun în executare 15 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul IPJ Călărași, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*