FOTO Zeci de percheziții efectuate de polițiștii călărășeni pe linie piscicolă

Zeci de percheziții efectuate de polițiștii călărășeni pe linie piscicolă

Polițiștii Direcției de Ordine Publică din IGPR, Serviciului de Poliție Delta Dunării și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează joi, 9 septembrie, 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol.

Potrivit IPJ Călărași, acțiunea se derulează sub coordonarea Direcției de Ordine Publică și a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tăinuire, deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui, precum și pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare.

Din anchetă a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din județul Călărași ar fi sustras pește dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere. Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din județul Călărași și municipiul București.

Totodată, polițiștii pun în executare 15 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul IPJ Călărași, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*