Sancțiuni în sumă de 3.000 de lei, aplicate de ITM Călărași în cazul unor firme care prestează activități de transporturi rutiere

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a desfășurat, la sfârșitul lunii octombrie, Campania Națională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale transpuse în legislația națională.

În cadrul campaniei au fost verificați 26 de angajatori care prestează activități de transporturi rutiere de mărfuri (cod CAEN 4941) și transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători (cod CAEN 4931).

În urma verificărilor efectuate au fost constatate 28 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3000 lei.

Inspectorii de muncă au desfășurat controale comune (identificări pe teren), în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier (ISCTR).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*