Ialomițeni reținuți de polițiștii din Tămădău Mare după ce au fost prinși la braconat

Reținuți de polițiști pentru infracţiuni la regimul piscicol. FOTO: IPJ Călărași

Trei bărbați din Slobozia au fost reținuți de polițiștii călărășeni după ce au fost prinși, în flagrant, în timp ce braconau în zona lacului de acumulare din Sărulești. Aceștia prinseseră peste 200 de kilograme de pește, din diverse specii.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Tămădău Mare au desfășurat vineri, 20 mai, activități în baza planului de acțiune privind prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au depistat în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 47 de ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, în timp ce sustrăgeau pește de pe raza lacului de acumulare din comuna Sărulești, folosind în mod ilegal unelte de plasă din material textil.

În urma cercetărilor au fost depistate și ridicate o barcă pneumatică, opt plase din material textil și 225 de kg de pește din speciile morun, nisetru, crap, plătică și șalău.

Pe numele bărbaților s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, vârșelor , vintirelor precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și „furt calificat”. Față de cei trei bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*