Ilfovean reținut pentru conducere sub influența alcoolului și refuzul prelevării de mostre biologice, în Călărași

Cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului. FOTO cu rol ilustrativ

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna ilfoveană Măgurele, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii călărășeni, după ce a fost depistat conducând sub influența alcoolului și a refuzat prelevarea de mostre biologice.

Potrivit IPJ Călărași, în cursul zilei de luni, 22 mai, oamenii legii au intervenit în urma unui apel la numărul de urgență 112, unde un bărbat a semnalat faptul că un șofer încearcă să pătrundă în curtea unei societăți comerciale, în ciuda faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost identificat în trafic de către autorități, fiind oprit pe strada Variantă Nord din municipiul Călărași. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce depășește limita legală admisă. Deși i s-a adus la cunoștință că trebuie să îi fie recoltate mostre biologice, șoferul a refuzat cooperarea cu autoritățile, refuzând să se supună prelevării de probe.

În urma acestor acțiuni, a fost întocmit un dosar penal împotriva bărbatului, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Pentru a asigura continuarea cercetărilor, individul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost transferat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*