Intervenție a pirotehniștilor călărășeni după ce un proiectil a fost găsit la un centru de colectare a fierului vechi

Proiectil găsit la un centru de colectare a fierului vechi din Călărași. FOTO: ISU Călărași

Pirotehniștii călărășeni au fost solicitați să intervină luni, 02 mai, după ce un angajat de la un centru de colectare a fierului vechi a descoperit un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm, muniție rămasă neexplodată, în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, un echipaj de specialiști pirotehniști din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași s-a deplasat pe raza municipiului, la o societate comercială, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată și transportul unui proiectil exploziv de calibrul 75 de milimetri.

Respectivul element de muniție rămasă neexplodată a fost descoperit de către un angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase la locul de muncă. Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic.

Specialiștii pirotehniști din cadrul ISU Călărași au intervenit rapid cu o autospecială și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*