Intervenție a pompierilor după ce un bărbat din Dichiseni a găsit un cartuș de calibrul 22 mm în propria gospodărie

FOTO ISU Călărași

Pompierii călărășeni au intervenit după ce un bărbat din comuna Dichiseni a găsit un cartuș de calibrul 22 mm pe când făcea lucrări în gospodărie.

Un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

Un bărbat din comuna Dichiseni a descoperit un cartuş de calibrul 22 mm (muniţie rămasă neexplodată), în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

“Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Echipajul de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat rapid la locul solicitării, în jurul orei 19.00, pe raza comunei Dichiseni, pe strada Zambilei, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui cartuş de calibru 22 mm (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, a informat ISU Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*