Intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stație de sortare a deșeurilor din localitatea călărășeană Ulmeni

Incendiu la o stație de sortare a deșeurilor din localitatea Ulmeni. FOTO Prefectura Călărași

Pompieri militari din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Călărași și București-Ilfov acționează cu 11 autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o stație de sortare a deșeurilor din localitatea Ulmeni, județul Călărași. În sprijinul intervenției sunt angrenate, de asemenea, excavatoare și alte utilaje aparținând firmei care deține stația de sortare.

Potrivit Prefecturii Călărași, luni, 02 august, în jurul orei 17.35, echipaje specializate de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să acționeze pe raza localității Ulmeni, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, un teren proprietate privată aparținând unei societăți comerciale, care are ca domeniu de activitate sortarea deșeurilor.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și cu fum dens, existând risc de extindere a arderii la celelalte grămezi de deșeuri. Pompierii militari s-au deplasat la această intervenție cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită din cadrul subunităților ISU Călărași, iar alte trei autospeciale au fost chemate în sprijin de la ISU București Ilfov.

La acest moment incendiul a fost localizat și nu mai are flacără, însă se insistă cu toate forțele și mijloacele prezente la locul evenimentului pentru lichidarea totală, fiind posibil ca în cursul acestei după amieze să se finalizeze intervenția.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*