ITM Călărași a început o campanie de promovare a negocierii colective

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, la nivelul Inspecţiei Muncii şi a inspectoratelor teritoriale de muncă în perioada 01.02.2024-29.02.2024 se desfăşoară o campanie la nivel național de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. Totodată, începând cu  01.02.2024, Inspecția Muncii a lansat o campanie naţională a cărei durată cuprinde întreg anul 2024, de informare şi conştientizare a prevederilor Legii nr.367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare.

Ca răspuns la peisajul evolutiv al forței de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi ia măsuri proactive pentru a asigura o conștientizare pe scară largă a acestui act normativ recent adoptat şi modificat, cu accent pe promovarea drepturilor individuale şi colective ale angajaţilor/lucrătorilor şi angajatorilor.

Aceste campanii își propun să furnizeze informații cuprinzătoare și accesibile, plecând de la principalele beneficii ale negocierii colective pentru angajaţi/lucrători şi angajatori, respectiv:

Avantaje angajaţi/lucrători: mai multă justiţie socială, drepturi superioare privind condiţiile de muncă şi de angajare, salariile, securitatea şi sănătatea în muncă, locuri de muncă şi venituri mai stabile, protecţie suplimentară în exercitarea drepturilor legale, aplicarea principiului egalităţii de şanse şi tratament.

Avantaje angajatori: asigurarea păcii sociale şi un climat de muncă favorabil performanţei, productivitate şi loialitate a personalului îmbunătăţite, participare mai mare a forţei de muncă la locul de muncă, eficacitate şi planificare bugetară, rezolvarea timpurie a litigiilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*