ITM Călărași a verificat, în luna decembrie, modul de comercializare a articolelor pirotehnice

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

ITM Călăraşi a desfăşurat, în luna decembrie, acţiuni de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice, acţiuni care au fost motivate de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori în tară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în  jurul acestor depozite. Un alt motiv care a dus la desfăşurarea acestor acţiuni a fost faptul că, în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

“La nivelul judeţului Călăraşi au avut loc acţiuni de verificare a agenţilor economici autorizaţi pentru comercializarea obiectelor pirotehnice, aceştia primind şi materiale informative, cu referire la modul de manipulare şi comercializare. Acţiunile de control şi-au atins scopul propus, dovada fiind si rezultatul campaniei de verificare”, a anunțat ITM Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*