Persoana trimisă în judecată pentru șantaj, loviri sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice

Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție   Călărași au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, fără calitate specială, aflat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, loviri sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

“Din probele administrate în cauză, s-a reținut faptul că în perioada 06.03.2023 – 29.11.2023, în mod repetat, însă în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul, prin amenințări explicite privind comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, precum și prin acte de violență fizică și distrugeri, a constrâns-o pe persoana vătămată, având calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, să-i remită, în mod injust, suma de aproximativ 120.000 euro, reprezentând un pretins comision datorat acestuia în urma intermedierii unei tranzacții de vânzare/cumpărare a unui imobil – teren, în suprafața de 129.935 mp. situat pe raza municipiului Călărași” – DGA.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și DOS – Serviciul Operațiuni Speciale Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*