ITM Călărași, acțiune pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Pe parcursul anului 2022 la nivelul ITM Călăraşi se va desfăşura Acţiunea pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional.

Această acțiune va avea următoarele  obiective :

  • promovarea unui mediu de muncă sigur şi sănătos  prin combaterea sau diminuarea riscurilor psihosociale;
  • stabilirea măsurilor care se impun pentru prevenirea producerii unor evenimente grave lucrătorilor din cauza riscurilor psihosociale existente la locul de muncă;
  • conştientizarea şi consultarea angajatorilor cât şi a lucrătorilor privind implementarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă pentru creşterea stării de bine la locul de muncă;
  • încurajarea schimbului de informaţii şi bune practici în aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă.

Analiza dosarelor de cercetare a evenimentelor din ultimii ani, a evidenţiat o creştere a numărului decedaţilor la locul de muncă din cauze non-violente, cauze prezumtive legate de existenţa riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă, generate de componentele sistemului de muncă.

În vederea prevenirii timpurii a unor dezechilibre psihosociale care ar putea provoca îmbolnăviri şi decese la locul de muncă se vor efectua acţiuni de control în opt domenii de activitate, care se consideră cu risc psihosocial crescut: industria alimentară, industria textilă, producţia de piese şi accesorii pentru autovehicule, comerţ, administraţie publică, învăţământ, sănătate şi activităţi de protecţie şi gardă .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*