Jandarmii au desfășurat acțiuni preventiv în școli din Călărași

Acțiuni de preventive ale jandarmilor în școli. FOTO Jandarmeria Călărași

Cu scopul de a preveni și a combate riscul de violență școlară, delincvență juvenilă, dar și pentru a le face cunoscută elevilor meseria de “om al legii”, jandarmii au desfășurat recent mai multe activități preventiv-educative cu elevi din cadrul Colegiului Economic Călărași, Liceului ,, Danubius” și Școlii Gimnaziale ,,Carol I” din municipiul Călărași.

În cadrul activității au fost prezentate aspecte legislative, modele de bune practici în instituțiile de învățământ, moduri de evitare a situațiilor conflictuale, colaborarea dintre societatea civilă și instituțiile statului în încercarea de a opri violența în școli.

De asemenea, le-au fost oferite elevilor recomandări în ceea ce privește comportamentul adoptat în relația cu colegii și cadrele didactice, exemple de consecințe ale faptelor de natură penală sau contravențională precum și materiale informative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*