Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiștii călărășeni

Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiști. FOTO IPJ Călărași

În perioada 21 aprilie – 20 mai se desfășoară, la nivel național, Planul de acțiune „FITOS 2022”, în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecție.

Astfel, la data de 16 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din orașul Lehliu-Gară, județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 3.626,5 litri și 3.333 de kg de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*