Sute de sancțiuni, în valoare de peste 30.000 de lei, aplicate de polițiștii călărășeni în contextul pandemiei de COVID-19

Control al polițiștilor călărășeni pentru prevenirea răspândirii COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii călărășeni au desfășurat, în ultimele 24 de ore, acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii coronavirusului.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași împreună cu polițiștii locali au desfășurat acțiuni de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la activitățile de verificare participând peste 130 de forțe de ordine.  De asemenea, polițiștii călărășeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și de persoane.

Astfel, au fost verificate aproximativ 190 de societăți comerciale, 139 de locații de interes, 2 operatori/transportatori de persoane, 418 mijloace de transport dintre care 247 mijloace de transport public în comun.

Au fost legitimate 1.702 persoane dintre care 166 persoane au fost identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală, iar 58 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație

Totodată, au fost aplicate 224 de sancțiuni în valoare de 32.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic, și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*