Localitățile Călărași și Oltenița ies din Scenariul Roșu, rata de incidență coborând sub 3 la mia de locuitori

Măsuri sporite de siguranță pentru reducerea cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași a hotărât luarea unor măsuri pentru diminuarea impactului riscului de îmbolnăvire cu coronavirus la nivelul localităților Oltenița și Călărași, începând de marți, 29 decembrie.

Astfel, pe fondul înregistrării unei rate de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de peste 1,5 cazuri la 1.000 locuitori, începând de marți, 29 decembrie, la nivelul localităților Oltenița (incidența de 2,93 la mie) și Călărași (incidența de 2,59 la mie), se vor impune următoarele măsuri:

  1.  Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permis fără a depășii 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05.00 – 21.00. Măsura se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise, care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
  2.  Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum șase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare.
  3.  Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00. Prin excepție, în intervalul orar 21.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate în livrare la domiciliu;
  4.  Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depășii 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului;
  5.  Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  6.  Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Totodată, începând de astăzi se ridică restricțiile anterioare instituite în localitățile Borcea, Ulmeni, Valea Argovei, Călărași și Oltenița.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*