Lucrările la construirea creșei în cartierul Tineri se derulează în ritm alert

Lucrări la o creșă din Călărași. FOTO Primăria Călărași

Lucrările în cadrul obiectivului de investiții “Construire creșă media în Cartier Tineri, prelungirea Sloboziei, nr. 70 B, municipiul Călărași”, finanțat în cadrul Programului Guvernamental de construire creșe noi „Sf. Ana” se derulează în ritm alert.

Primarul Marius Dulce a afirmat că este mulțumit de cum se desfășoară lucrările.

“Sunt mulțumit de modul cum se desfășoară lucrările în cadrul acestui proiect. Se lucrează intens. Am ajuns undeva la 25-30% stadiu fizic de execuție și avem promisiunea constructorului că obiectivul va fi gata la timp.“ – Marius Dulce.

Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșa, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirea va mai fi dotată și cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Caracteristici investiţie:

– Suprafaţă teren necesar: 3.510 mp

– Suprafaţa construită: 1.765,82 mp

– Regim de înălţime: parter

Clădirea va fi construită până în decembrie 2025.

Valoarea totală a proiectului este de 16.640.271,92 lei (TVA inclusă).

Pe 13 iunie 2023, a fost semnat Procesul verbal de predare-primire a amplasamentului şi a bornelor de repere.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*