Marinari cercetați după ce au vândut peste două tone de combustibil din tancurile navei

Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii călărășeni cercetează marinari care au vândut peste două tone de combustibil din tancurile navei.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, prin ordonanța procurorului de caz din data de 11.03.2024 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor S.M., S.V. şi P.D., pentru săvârşirea infracțiunii de: eliberarea pentru consum, deținerea în afara unui antrepozit fiscal, transportul inclusiv în regim suspensiv de accize, utilizarea, oferirea spre vânzare sau vânzarea, pe teritoriul României, a produselor energetice prevăzute la art. 355 alin. (3) lit. 8) sau asimilate acestora din punctul de vedere al nivelului accizelor, nemarcate şi necolorate sau marcate şi colorate necorespunzător, cu excepţiile prevăzute la art. 425 alin. (2)” prev. de art. 452 alin. (1) lit. j) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

“La data de 09.03.2024, în intervalul orar 17.00 – 22.00, suspecţii, personal navigant al unei nave sub pavilion românesc, în timp ce navigau pe fluviul Dunărea, în dreptul Bălții Roseţi, au comercializat către inculpati S.M. cantitatea de aproximativ 2050 litri combustibil naval, scutit de plata accizei, provenind din tancurile de consum ale navei.

Ulterior, inculpatului S.M., cu sprijinul inculpaților S.V. și P.D. și al altor doi suspecți, a deținut în afara antrepozitului fiscal, în vederea comercializării către alte persoane, cantitatea de 2050 litri combustibil, deși produsul era nemarcat și necolorat sau marcat și colorat necorespunzător” – Parchetul de pe Judecătoria Călăraşi.

La data de 11.03.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de cei trei inculpați.

Anterior, la data de 10.03.2024, organele de poliție din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 7 mandate de percheziții domiciliară pe raza comunei Roseți, la domiciliile inculpațiile și ale altor persoane suspectate de achiziția de astfel de produse și au luat măsura reținerii față de 3 persoane, pe o durată de 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*