Procesiune cu Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, în Călărași, sub binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu

Biserica Sfinții Constantin și Elena, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Biserica Sfinții Constantin și Elena, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, sub Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, va găzdui în perioada 1-3 septembrie o procesiune solemnă dedicată Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Evenimentul va aduce împreună credincioși și reprezentanți ai comunității locale pentru a participa la un program liturgic special.

În deschiderea evenimentului, vineri, 1 septembrie, începând cu ora 16.40, Preasfințitul Părinte Vincențiu va primi Icoana Maicii Domnului la Intersecția Străzii Nicolae Titulescu cu strada București. Însoțit de delegația Arhierească, soborul de preoți și credincioși, procesiunea va parcurge traseul Strada Nicolae Titulescu-strada București până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Volna). Acolo, icoana va fi așezată într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii pentru închinarea tuturor credincioșilor. Programul liturgic va continua cu slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu, ce va avea loc vineri, 1 septembrie, de la ora 18.30.

Sâmbătă, 2 septembrie, rugăciunile vor continua cu Sfânta Liturghie, începând cu ora 07.00, și cu Acatistul Maicii Domnului, bucuria celor necăjiți, programat de la ora 17.00. Ziua se va încheia cu slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu, de la ora 18.00.

Momentul culminant al evenimentului va avea loc duminică, 3 septembrie 2023, începând cu ora 09.00, odată cu oficierea Sfintei Liturghii Arhierești de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. La această slujbă vor participa un ales sobor de preoți și diaconi. Festivitatea va fi onorată de prezența reprezentanților autorităților locale și județene, alături de credincioșii prezenți.

Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, va rămâne spre închinare până duminică, 3 septembrie, ora 15.00, când delegația parohiei din Gura Humorului va pleca din municipiul Călărași.

Evenimentul aduce împreună comunitatea locală într-o atmosferă de rugăciune și închinare, sub conducerea Preasfințitului Părinte Vincențiu, și reprezintă o oportunitate de a experimenta spiritualitatea și tradițiile religioase într-un cadru de sărbătoare și binecuvântare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*