Măsuri suplimentare de ordine și siguranța publică, la nivelul IPJ Călărași, cu prilejul Sărbătorilor Pascale

Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română
Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Ortodox, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, efectivele fiind suplimentate pentru a fi asigurată o intervenție rapidă.

În perioada 14-17 aprilie, zilnic, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi în stradă și vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor și salvarea de vieți.

Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă, se urmăreşte asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune.

În Noaptea de Înviere vor fi intensificate activităţile de patrulare, obiectivul principal al polițiștilor fiind siguranța cetățenilor.

Polițiștii rutieri vor acţiona cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Totodată, pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi  furturilor, o atenţie deosebită este acordată locurilor cu afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-artistice, zone de agrement, dar şi pieţe şi târguri.

De asemenea, în această perioadă, vor fi organizate acțiuni comune pentru combaterea activităților de comerț ilicit.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*