Mii de articole vestimentare contrafăcute, oprite în Punctul de Frontieră Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au descoperit, într-un camion sosit din Turcia, aproximativ 12.000 de articole vestimentare, estimate la 300.000 de euro, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călărași, în cursul zilei de joi, 24 iunie, în Punctul de Trecerea a Frontierei Călărași, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor – Serviciul Coordonare Echipe Mobile au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific unui ansamblu rutier, care transporta textile din Turcia, pentru o firmă din Suceava. La volanul automarfarului se afla un cetățean turc, în vârstă de 34 ani.

Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit. Astfel, echipa comună de control a descoperit 11.929 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 300.000 de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*