Mii de kilograme de deșeuri din hârtie și plastic transportate ilegal din Bulgaria, oprite în Punctul de Frontieră Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași, alături de comisari ai Gărzii de Mediu Călărași, nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta aproximativ 15 tone de deșeuri din hârtie și plastic. Acestea erau încărcate din Bulgaria și erau destinate unei societăți din țara noastră.

Potrivit STPF Călărași, în cursul zilei de miercuri, 4 mai, polițiștii de frontieră călărășeni au controlat, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 42 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din hârtie și plastic.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași. În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 14.400 de kilograme de deșeuri din hârtie și plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

De asemenea, s-a stabilit că deșeurile în cauză prezentau urme de contaminare cu diferite impurități (resturi alimentare), nefiind astfel îndeplinite condițiile legale de transfer, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1013/2006. În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*