FOTO VIDEO Mii de parfumuri contrafăcute, de aproximativ 2.000.000 de euro, descoperite în PTF Călărași

Sute de articole vestimentare contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră călărășeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră călărășeni au descoperit, ascunse într-un autocamion sosit din Turcia, 33.200 de articole de parfumerie, care erau inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit ITPF Giurgiu, în baza planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a fraudelor vamale, polițiști de frontieră, împreună cu lucrători vamali, au efectuat, în data de 20 iulie, controlul asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean turc, în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire materiale de construcții din Turcia, pentru o firmă de pe teritoriul României.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit.

Astfel, echipa comună de control a descoperit, ascunse printre materialele de construcții, mai multe cutii care conțineau 33.200 de articole de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*