Marius Dulce: „Prioritare pentru aceste an sunt locurile de joacă pentru copii și parcările de reședință”

Marius Dulce: „Prioritare pentru aceste an sunt locurile de joacă pentru copii și parcările de reședință”. FOTO Facebook

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a precizat marți, 18 ianuarie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că anul acesta prioritare sunt locurile de joacă pentru copii și parcările de reședință, dar se vor căuta soluții și pentru modernizarea infrastructurii rutiere care să conducă la descongestionarea traficului.

„Împreună cu colegii mei din cadrul Primăriei și Serviciului Public Pavaje Spații Verzi am ieșit, recent, pe teren, pe de o parte ca să identificăm spații pentru amenajarea de noi locuri de parcare iar pe de altă parte să evaluăm, în raport cu resursele financiare de care dispunem, posibilitățile de modernizare a parcările existente. În contextul în care foarte curând vor demara lucrările în cadrul proiectului privind crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului, intenționăm să amenajăm o parcare pe strada Sloboziei, între Str. Progresul și B-dul 1 Mai, care să deservească nu doar locatarii din blocurile învecinate ci și Consiliul Județean și Hotelul Călărași. Tot în zona respectivă am evaluat și posibilitatea reamenajării unor locuri de parcare între blocurile A28, A29, A30 precum și în zona Castelului de apă, blocurile A32 – A37 și Muzeul Dunării de Jos”, a precizat Marius Dulce.

Potrivit primarului, pe bulevardul 1 Mai, pe tronsonul cuprins între străzile Sloboziei și Dobrogei, se are în vedere construirea unei parcări în spic, prin eliminarea scuarului existent, refacerea și chiar extinderea carosabilului, astfel încât să fie asigurată derularea traficului în condiții bune până la strada Dobrogei.

Totodată, urmare a solicitărilor lansate deja de către cetățeni, în acest an va fi pusă pe lista de lucrări și modernizarea parcării din dreptul blocurilor C2 – C9, din zona bulevardul Cuza Vodă – strada Flacăra – strada Cornișei.

„De asemenea, am analizat și posibilitatea reconfigurării parcării și amenajării unui loc de joacă pentru copii în fața blocurilor C18 – C24 din zona Prelungirea București – bulevardul Nicolae Titulescu – Cornișei. Sunt lucruri fezabile pe care le vom realiza în acest an. Analizăm cu atenție fiecare obiectiv pe care ni l-am propus pentru 2022 astfel încât să utilizăm în mod eficient fiecare leu de la bugetul local”, a mai precizat Marius Dulce în postarea sa de pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*