Misiunile polițiștilor călărășeni, în perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

IPJ Călărași. FOTO Adrian Boioglu
IPJ Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței cetățenilor.

În perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, pentru siguranța cetățenilor, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat în județul Călărași, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Structurile de poliție au intervenit la 198 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 71 de infracțiuni, 5 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășește 110.000 de lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române, context în care polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulație, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, totodată, fiind reținute 13 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*