Municipiul Călărași găzduiește, în premieră, „DanubeMan Triathlon Festival 2023”

Municipiul Călărași găzduiește, în premieră, „DanubeMan Triathlon Festival 2023”. FOTO: Primăria Călărași

Primăria Călărași este partenera unui eveniment sportiv deosebit, care va avea loc în oraș pentru prima dată: „DanubeMan Triathlon Festival 2023”. Competiția de triatlon, care se desfășoară sâmbătă, 27 mai, în intervalul orar 07.00 – 18.00, este inițiativa pompierului călărășean, Sebastian Ghioca, un sportiv dedicat care pedalează pentru a ajuta copiii cu afecțiuni neurologice grave.

Etapa națională a competiției de triatlon va consta în trei probe: înot în canalul Dunăre – Siderca, ciclism pe DN 3 Pod – Piscicola și alergare pe DN 3B, în Parcul Central. Participanții, atât amatori cât și profesioniști, se vor putea încerca în probele de half individual, ștafetă olimpică individuală, ștafetă sprint și supersprint.

Fiecare participant va beneficia de un pachet de start care include un tricou tehnic oficial personalizat, un număr de concurs, un cip electronic pentru înregistrarea timpului, o cască de înot personalizată și suplimente energizante. De asemenea, vor fi disponibile puncte de revitalizare cu apă plată, băutură izotonică, cafea, suc și fructe proaspete. Asistența medicală va fi asigurată de ambulanțe dotate special și personal medical specializat în punctele cheie ale traseelor celor trei etape. Pentru depozitarea echipamentelor, participanții vor avea la dispoziție lăzi și saci special destinați, iar la finalul competiției, fiecare participant va primi o medalie de finisher.

Competiția va atrage participanți din întreaga țară și din străinătate, oferindu-le acestora oportunitatea de a-și testa limitele și de a se bucura de premii bănești, trofee și cupe. În contextul desfășurării evenimentului, traficul rutier va fi închis pe DN 3, între Pod și Piscicola, pe bucla de 10 km.

„DanubeMan Triathlon Festival 2023” este organizat de Clubul Sportiv Trichallenge Triatlon în colaborare cu Federația Română de Triatlon, Primăria Municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Călărași și Asociația Smart Kid.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*