Muzeul Dunării de Jos Călărași anunță deschiderea Salonului Anual de Artă 2024

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, îi invită pe cetățeni sâmbătă, 27 ianuarie, ora 14.00, la deschiderea Salonului Anual de Artă 2024
Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Strada Progresul, nr. 4.
Anul acesta, Salonul anual de Artă reunește membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala U.A.P.București, Filiala U.A.P. Brăila, Filiala U.A.P. Vâlcea, Filiala U.A.P. Pitesti – Arges, Asociația Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare, Filiala U.A.P. Slobozia-Ialomița, reprezentanți ai Galeriei “FormArt” din București, artiști călărășeni, care vor expune într-un spațiul cultural de prestigiu. O parte dintre aceștia sunt obișnuiți ai salonului, însă majoritatea sunt plasticieni care onorează pentru prima dată această expoziție anuală. Pictură, sculptură, grafică, ceramică, metal, sticlă, acuarelă, în abordări care evocă punctul evolutiv al fiecărui artist, încununând experiența creatoare, originalitatea și autenticitatea, raportarea la școala artistică europeană sau românească. Participanții au o bogată activitate expozițională și diversitatea abordărilor, de la figurativ la abstract, implică o alternanță specifică fenomenului artistic contemporan, așa cum îl va descoperi și publicul pe simeze.
Invitații acestei ediții sunt sculptorul Alexandru Paraschiv și ceramistul Silviu Ioan Soare, iar curatorii sunt Ana Amelia Dincă și Florin Mocanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*