Muzeul Dunării de Jos Călărași organizează vernisajul expoziției “Feminin”

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează luni, 8 martie, ora 14.00, vernisajul expoziției “Feminin”.

Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Femeii, se va desfășura la sediul muzeului din strada Progresului, 4.

“Din nou patrimoniul artistic al Muzeului Dunării de Jos strălucește pe simeze prin numele unor artiști plastici de primă mână, fiecare dintre aceștia reprezentând un moment, o tendință sau o viziune, care le-a caracterizat demersul identitar, influențat de direcțiile vizuale ale timpului lor sau de propriile concepte care i-a separat de mersul general al fenomenului plastic contemporan lor.

Val Gheorghiu, Bogdana Contraș, Niță Anghelescu, Dan Cristian Popescu, Liviu Suhar Grigore Patrichi Smulți, Tudor Lorman, George Cătălin Petre, Romeliu Copilaș și Ovidiu Paștina sunt plasticienii prezenți în expoziția „Feminin”, organizată cu ocazia zilei de 8 Martie.

Remarcăm faptul că domină tendința modernistă, stilul fiecăruia fiind recognoscibil prin cromatică, schemă compozițională și, în general, prin opțiunea estetică. Descifrăm aici atât continuitatea școlii românești de artă, dar și direcția europeană de sinteză și analiză a formelor. Expresionismul și figurativul interpretat, petele sintetice de culoare și desenul grafiat în scriituri gestuale, accente discursive, care să reliefeze subiectul, evocă un univers feminin, așa cum l-au reprezentat acești plasticieni, maeștri ori în plină afirmare, evidențiind sensurile inedite de originalitate ale fiecărui tablou”, a afirmat Ana Amelia Dincă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*