Muzeul Dunării de Jos din Călărași organizează pentru copii, în luna iulie, a șasea ediție a Școlii de Vară

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, anunță organizarea celei de-a VI-a ediții a Școlii de Vară. Desfășurându-se în luna iulie, acest proiect face parte din Programul de Pedagogie Muzeală și are ca scop cunoașterea și înțelegerea patrimoniului muzeal arheologic și etnografic din zona Dunării de Jos.

Școala de Vară, care a debutat în anul 2018, urmărește mai multe obiective importante în ceea ce privește educația non-formală a copiilor și adolescenților. Prin intermediul acestei inițiative, participanții vor explora principalele situri arheologice din județul Călărași, vor înțelege necesitatea protejării și conservării patrimoniului muzeal, precum și importanța cercetării permanente a acestuia. Prin activități practice și vizite ghidate, se dorește stimularea curiozității și implicarea activă a copiilor în înțelegerea și valorificarea patrimoniului cultural.

Ediția din acest an a Școlii de Vară se va desfășura la cele două secții ale Muzeului Dunării de Jos. Secția Arheologie va găzdui participanții în perioadele 3 – 7 și 10 – 14 iulie, în intervalul orar 10.00 – 12.00. Aici, aceștia vor avea oportunitatea de a vizita expozițiile muzeului, inclusiv sediul administrativ, secția de arheologie și secția de etnografie. De asemenea, vor putea participa la ateliere de arheologie, unde vor învăța tehnicile de conservare preventivă a patrimoniului cultural și vor putea observa și desena artefacte arheologice. Un alt atelier îi va iniția pe copii în arta modelajului în lut, stimulându-le creativitatea și imaginația.

Secția Etnografie va primi participanții în perioadele 17 – 21 și 24 – 28 iulie, tot între orele 10.00 – 12.00. Aici, aceștia vor explora diverse tehnici de lucru manual, cum ar fi cusutul în puncte pe etamină, decupajul, realizarea de felicitări și colaje, împletirea de brățări din sfoară și mărgeluțe, precum și crearea unor obiecte decorative prin îmbinarea diferitelor materiale. În plus, vor avea ocazia să deseneze liber și să se bucure de jocuri și activități distractive.

Participarea la Școala de Vară are un preț accesibil, de 4 lei/ persoană/ zi, iar grupurile vor fi formate din maxim 12 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Pentru înscrieri și mai multe informații despre program, cei interesați sunt rugați să contacteze Muzeul Dunării de Jos la numărul de telefon 0729/960.279 pentru secția de arheologie și la numărul 0242/311.690 pentru secția de etnografie și artă populară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*