Muzeul Dunării de Jos se alătură, sâmbătă, Programului Noaptea Muzeelor

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid anual porțile, în mod concomitent și liber, până târziu în noapte.

Ca în fiecare an, de când s-a alăturat acestui proiect, Muzeul Dunării de Jos vă așteaptă sâmbătă, 14 mai, să participați la cea de-a XVIII-a ediție a Programului European „Noaptea Muzeelor”. Ediția din acest an se va desfășura între orele 18.00 și 24.00.

Vă invităm să vizitați gratuit expozițiile din cele trei spații de expunere ale muzeului după cum urmează:

Sediul Muzeului Dunării de Jos:

  • Expoziția „Răstignire și înviere”, organizată în colaborare cu Protoieria Municipiului Călărași, prezintă icoane de la început de secolului XIX, continuând cu cele de la sfârșitul acestuia și începutul secolului XX din colecția Protopopiatului Călărași, dar și icoane de secol XIX din colecțiile muzeului;
  • Expoziția „O poveste dulce – Un secol de iubire”, organizată în colaborare cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” București, prezintă 400 de exponate (cutii de bomboane, ambalaje de dulciuri, reclame, recipiente răcoritoare), fabricate în România în perioada 1900 – 1989;
  • Expoziția „Drumul spre unire. 1914 – 1918″, dedicată eroilor știuți și neștiuți ai acestor locuri care cu demnitate, onoare și curaj și-au pus viața în slujba României Mari.

Secția Etnografie și Artă populară:

  • Expoziția permanentă „Meșteșuguri tradiționale la apus”.
  • Prezentare de către copiii de la Nicolae Bălcescu (Preasna), coordonați de către dna Doina Bobârcea, a obiceiului Caloianului și Paparudele, care va avea loc în fața secției, începând cu ora 20.00.

Secția Arheologie:

  • Expoziția permanentă „Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos”;
  • Atelier de modelaj în lut;
  • Lansarea minidocumentarului „Povestea Caloianului”;
  • Prezentare SmartLab de către specialiști de la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*