Nicușor Cionoiu: „Măsurile incluse în pachetul Sprijin pentru România sunt o gură de aer pentru români”.

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu. FOTO: Facebook

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, a anunțat că o nouă propunere a PSD, inclusă în pachetul „Sprijin pentru România”, conform căreia scad costurile pentru transport și se diminuează impactul negativ al creșterii prețurilor, a fost aprobată de Guvern.

„Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere. Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local”, a explicat el.

Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022.

Nicușor Cionoiu a prezentat și alte măsuri propuse de PSD în pachetul social “Sprijin pentru România”, respectiv creșterea cu 50 la sută a alocației lunare de plasament, de la 630 la 950 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar, majorarea cu 33 la sută a alocației zilnice de hrană pentru copiii din sistemul de protecție socială, dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale, majorarea la 150 de lei, de la 28 de lei lunar, a banilor pentru nevoi personale, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, aplicarea în sectorul Agricultură și industria alimentară a modelului de salarizare din construcții, și ajustarea cu rata inflației a prețurilor materialelor de construcții din contractele de achiziții publice.

„Aceste măsuri sunt o gură de aer pentru români și cel mai important este că pot fi finanțate din bani europeni, deoarece a fost obținut acordul Comisiei Europene pentru toate măsurile cuprinse în pachetul social”, a mai declarat parlamentarul social-democrat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*