Noaptea Muzeelor la Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid în mod concomitent anual liber porțile, până târziu în noapte.

Ca în fiecare an, de când s-a alăturat acestui proiect, Muzeul Dunării de Jos vă așteaptă sâmbătă, 12 iunie 2021, să participați la cea de-a XVI – a ediție a Programului European Noaptea Muzeelor. Ediția din acest an se va desfășura între orele 18.00-22.00.

Expozițiile din cele trei spații de expunere ale muzeului pot fi vizitate gratuit, după cum urmează:

Sediul Muzeului Dunării de Jos:

  • Expoziția ”Cuceriri spațiale” organizată în colaborare cu Asociația ”Muzeul Jucăriilor”, București: prilejuită de împlinirea a 60 de ani de când Iuri Alexeevici Gagarin a devenit primul om care a ajuns în spațiu și pe orbita Pământului. Sunt expuse o serie de obiecte care să ducă vizitatorul cu gândul la activitatea din spațiu, cum ar fi: binocluri, planșe și manuale școlare, jucării din anii 1960-1970. Un loc aparte în expoziție îl ocupă documente referitoare la viața și activitatea lui Dumitru Prunariu, primul roman care la 14 mai 1981 a ajuns în spațiul cosmic cu nava Soyuz-40 în cadrul programului spațial ”Intercosmos”.
  • Expoziția ”Artă și Ambient la Durostorum” prezintă piese deosebite de epocă romană descoperite la Durostorum.
  • Expozițiile “Eroi din Bărăgan” și “Drumul spre unire. 1914 – 1918”, realizate în colaborare cu Muzeul Județean Ialomița, dedicate eroilor știuți și neștiuți ai acestor locuri care cu demnitate, onoare și curaj și-au pus viața în slujba României Mari. Cele două expoziții pot fi vizitate începând de Joi, 10 iunie – Ziua Eroilor – Înălțarea Domnului.

Secția Etnografie și Artă populară:

  • Expoziția permanentă ” Meșteșuguri tradiționale la apus”

Secția Arheologie

  • Expoziția permanentă ”Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos”
  • Atelier de modelaj lut

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*