Noi căsuțe de tip familial pentru copiii cu handicap sever vor fi construite în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Județean Călărași

Noi căsuțe de tip familial pentru copiii cu handicap sever, construite în Călărași. FOTO CJ Călărași

Consiliul Județean Călărași a semnat joi, 25 august, în calitate de Partener 1, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „RESTART în Municipiul Călărași – Incluziune socială pentru copiii proveniți din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călărași”.

Proiectul este finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de trai ale beneficiarilor Serviciului Rezidențial din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călărași prin identificarea celor mai bune alternative de tip familial.

Prin proiect vor fi construite în municipiul Călărași un centru de zi și două case de tip familial cu o capacitate de 9 locuri/căsuță creându-se astfel posibilitatea ca 18 copii cu handicap sever din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călărași și alți copii/tineri, precum și familiile lor, aflați în situație de dificultate din cadrul comunității să beneficieze de servicii terapeutice de calitate și facilitarea integrării acestora în comunitate.

Valoarea totală eligibilă a grantului nerambursabil este de 4.843.699.23 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*