Numărul polițiștilor de frontieră din cadrul PTF Călărași va fi suplimentat pe perioada minivacanței de 1 Mai

Polițiștii de frontieră de pe raza județului Călărași continuă măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat în acest sfârșit de săptămână, ocazionat de sărbătorirea Zilei de 1 Mai și având experiența anilor anteriori, privind estimarea unei creșteri a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Călărași, comisarul de poliție Maria Iuliana Butoi, la acest moment, prin Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, traficul autovehiculelor și persoanelor se derulează normal, fără a se înregistra blocaje.

„Pentru fluidizarea traficului se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor, astfel încât media timpilor de așteptare să se încadreze în valorile normale. În continuare se menține legătura cu autoritățile de frontieră ale statului bulgar, în vederea dispunerii unor măsuri comune”, a precizat sursa citată.

Recomandările pentru persoanele care doresc să petreacă acest sfârșit de săptămână în afara granițelor țării sunt să tranziteze frontiera națională prin toate punctele deschise în regim internațional.

Participanții la traficul transfrontalier pot obține informații cu privire la situația traficului pe aplicația Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituției – www.politiadefrontiera.ro și la telefonul de informare al Poliției de Frontieră Române, 021.9590, care funcționează în regim permanent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*