Operațiune de amploare a procurorilor în lupta împotriva traficului de droguri: Cinci reținuți și alți cinci sub control judiciar în Călărași

Operațiune de amploare a procurorilor în lupta împotriva traficului de droguri. FOTO cu rol ilustrativ

Într-o acțiune de mare amploare desfășurată joi, 25 mai, procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Călărași au dat o lovitură dură traficului de droguri din regiune. Cinci inculpați au fost reținuți, iar alți cinci sunt sub măsura controlului judiciar, în două cauze complexe ce vizează traficul de droguri de risc și mare risc.

Investigațiile, desfășurate în două cauze, au dezvăluit că în perioada septembrie 2021 – mai 2023, suspecții au desfășurat o rețea bine pusă la punct de deținere și comercializare de droguri de risc, precum canabisul, la prețuri incredibil de scăzute, de numai 50 lei pe doză. În plus, aceștia se ocupau și cu traficul de droguri de mare risc, cum ar fi MDMA, pentru care cereau între 50 și 100 lei pe doză.

În urma efectuării a zece mandate de percheziție domiciliară, anchetatorii au descoperit și ridicat dovezi convingătoare, precum și o cantitate considerabilă de aproximativ 55 grame de canabis.

Pentru a asigura o desfășurare fără probleme a procesului penal, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a decis astăzi arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile, subliniind astfel gravitatea acuzațiilor ce li se aduc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*