„Orhidee din Dobrogea și Bărăgan”, o expoziție de fotografie găzduită de Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, găzduiește joi, 13 mai, de la ora 15.00, vernisajul Expoziției de Fotografie „Orhidee din Dobrogea si Bărăgan” a lui Florin Floreanu.

Potrivit criticului de artă Ana Amelia Dincă, Florin Floreanu, „fotograf al realității Câmpiei Bărăganului”, captează prin obiectivul aparatului de fotografiat, imagini document din universul său imediat. Cele trei albume ale sale, editate de Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, se numesc „Istoria trăită”, „Florării din Bărăgan” și „Orhidee din Bărăgan și Dobrogea” și evidențiază sensibilitatea artistului fotograf pentru solaritate și vegetal, pentru creația oamenilor simpli, prețuind totodată trecutul istoric și chipurile celor care l-au încununat.

„Imaginile sale sunt un reflex al naturii umane și vegetale, înțelegând prin acestea trecerea timpului cu tot ceea ce presupune gloria și decăderea, efemerul și eternul, pe care le citim în fotografiile selectate din arealul în care artistul trăiește. Dar, pe lângă acuitatea observației, Florin Floreanu compune aceste serii de fotografii pornind de la un proiect, de la un cumul de idei, bine documentat în prealabil, nimic nefiind la voia întâmplării. Și fotografia, la fel ca orice gen artistic, are criterii compoziționale și date estetice, prezente în detaliile sau aspectele de ansamblu pe care Florin Floreanu le surprinde îndeaproape”, spune Ana Amelia Dincă.

  • Curator: Clementina Tudor, Manager Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” Slobozia
  • Cuvânt de deschidere: Ana Amelia Dincă, critic de artă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*