Percheziții ale polițiștilor călărășeni la persoane bănuite de tulburarea ordinii și liniștii publice

Perchezițiila persoane bănuite de tulburarea ordinii și liniștii publice. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din Călărași au reținut 13 persoane pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, iar în urma a 14 percheziții au descoperit 180 de kg de tutun mărunțit și instalații electrice improvizate.

Reamintim, la data de 24 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județele Călărași, Ilfov, precum și în municipiul București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări a reieșit că mai mulți bărbați ar fi comis, în public, acte de violență, tulburând ordinea și liniștea publică, prin participarea la un conflict între mai multe persoane, în seara de 4 octombrie a.c., în localitatea Fundeni, județul Călărași.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit 180 de kg de tutun mărunțit, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”.

De asemenea, la o altă locuință s-a constatat existența unor instalații electrice improvizate, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt și folosirea de instalații electrice clandestine cu scopul de a sustrage energie electrică”.

Totodată, au fost efectuate demersuri pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, fiind identificate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, față de acestea luându-se măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița a dispus plasarea acestora sub măsura controlului judiciar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*