Percheziții în Călărași: Arme neletale descoperite în casele unor suspectați de contrabandă

Arme neletale descoperite în casele unor suspectați de contrabandă. FOTO: IPJ Călărași

Într-o acțiune coordonată de polițiștii ialomițeni au fost descoperite și ridicate mai multe arme neletale în urma a șapte percheziții domiciliare efectuate în municipiul Călărași, zona Obor. Trei bărbați au fost reținuți pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și pentru contrabandă calificată.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în luna mai, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat investigații amănunțite cu privire la activitatea infracțională a unui grup de persoane care dețineau arme letale și neletale în mod ilegal în municipiul Călărași. Astfel, în data de 12 iunie, forțele de ordine au organizat și executat șapte mandate de percheziție domiciliară, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Criminalistic, Serviciului Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

În timpul perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și indisponibilizate două arme neletale de tir sportiv. Prima dintre acestea era o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, având un calibru de 4,5 mm. A doua armă neletală era un pistol achiziționat din Spania, cu un calibru de 9 mm. Ambele arme nu erau înregistrate în bazele de date specifice.

Investigațiile efectuate în Registrul Național al Armelor Integrat au relevat că cei trei bărbați, cu vârstele de 36, 43 și respectiv 25 de ani, nu erau autorizați ca persoane fizice pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor. Ca urmare a acestor descoperiri, autoritățile au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei trei bărbați, în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, precum și contrabandă calificată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*