Percheziții la persoane bănuite de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Doi călărășeni sunt cercetați de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, la data de 10 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat patru percheziții domiciliare în municipiul Călărași și București, la persoane bănuite de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare a fost descoperit și ridicat în vederea cercetărilor un pistol, acesta nu figurează cu seria introdusă în bazele de date ale Poliției Române, iar bărbatul care îl deține nu este deținător autorizat de armă.

În fapt, în anul 2017, o femeie în vârstă de 40 de ani, a cumpărat din Spania de la o persoană necunoscută o armă neletală, ulterior expediind-o prin intermediul unei societăți de curierat unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Călărași.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând a fi prezentat Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă. Totodată, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar față de femeie, aceasta fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de arme, explozivi si substanțe periculoase, criminalistică, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași. Activitățile au beneficiat și de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Operațiuni Speciale Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*