Peste 1.200 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, până în prezent, la nivelul județului Călărași

Un număr de 60 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în județul Călărași, în ultimele 24 de ore, ridicând astfel numărul total de persoane vaccinate cu Pfizer BioNtech la 1.225.

Potrivit datelor prezentate de către Prefectura Călărași, cele 1.225 de persoane au fost vaccinate la:

  • Spitalul Județean de Urgență Călărași – 640;
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Călărași – 220;
  • Spitalul Orășenesc Lehliu-Gară – 65;
  • Spitalul de Psihiatrie Săpunari – 110;
  • Spitalul Municipal Oltenița – 190.

Până în prezent nu au fost raportate reacții adverse la acest vaccin.

Pentru etapa a II-a, în județul Călărași se organizează și vor funcționa nouă centre comunitare, cu arondare provizorie, astfel:

  1. Sala de sport Școala nr. 11, Călărași: Călărași, Grădiștea, Ciocănești, Dorobanțu;
  2. Clădire pusă la dispoziție de Enel Călărași: Cuza Vodă, Alexandru Odobescu, Independența;
  3. Sala de sport (Școala Gimnazială Mircea Eliade), Oltenița: Chiselet, Spanțov, Ulmeni, Mitreni, Căscioarele, Curcani, Chirnogi;
  4. Sala de sport (Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu), Oltenița: Oltenița, Radovanu, Luica;
  5. Sala de sport, Lehliu-Gară: Lehliu-Gară, Lehliu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu, Ileana, Sărulești, Tămădău Mare, Fundulea, Belciugatele, Lupșanu, Valea Argovei, Frăsinet;
  6. Fosta cameră de gardă a Spitalului Orășenesc Budești: Budești, Frumușani, Fundeni, Plătărești, Vasilați, Gălbinași, Sohatu, Nana, Crivăț, Șoldanu;
  7. Cămin cultural sat Borcea: Borcea, Perișoru, Ștefan cel Mare, Jegălia, Unirea;
  8. Sala de sport, Modelu: Modelu, Dichiseni, Roseți, Ștefan Vodă;
  9. Sală de sport, Dragalina: Dragalina, Dragoș Vodă, Vâlcelele, Dor Mărunt, Vlad Țepeș.

La acestea se vor adăuga trei unități spitalicești, respectiv Spitalul Județean de Urgență Călărași, Spitalul Orășenesc Lehliu-Gară și Spitalul de Psihiatrie Săpunari.

„Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, au precizat reprezentanții Prefecturii Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*