Peste 150 de amenzi, date de polițiștii rutieri călărășeni în cursul săptămânii trecute

Peste 150 de amenzi, date de polițiștii rutieri călărășeni în cursul săptămânii trecute. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat peste 500 de autovehicule și au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri. Activitățile de control s-au desfășurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 07-13 februarie, polițiștii au efectuat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean călărași au verificat 513 autovehicule, dintre care 194 de autovehicule destinate transportului de persoane și 319 autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, dintre care 38 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 119 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Exemple:

În ziua de 08 februarie, în jurul orelor 16.10, în comuna Lupșanu, județul Călărași, a fost depistat un bărbat care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un autocamion și semiremorcă. Conducătorul autocamionului emana halenă alcoolică, motiv pentru care i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, dar fiind în stare avansată de ebrietate, nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest. A fost condus la spitalul, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. La data de data 10 februarie, în urma probatoriului administrat, față de cel în cauză s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

La data de 11 februarie, în jurul orei 11.20, pe DN3, în afara orașului Lehliu Gară, județul Călărași, a fost depistat un bărbat care conducea un microbuz având o capacitate de 16 locuri, iar în urma verificărilor efectuate de polițiștii, s-a constat că în autovehicul au fost montate suplimentar un număr de patru locuri.  Întrucât caracteristicile tehnice ale mijlocului de transport persoane nu corespundeau cu cele înscrise în certificatul de înmatriculare și în certificatul de clasificare al autovehiculului, s-a procedat la sancționarea conducătorului auto, complementar fiind luată și măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Totodată, față de operatorul de transport s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 14.500 de lei, întrucât a permis efectuarea activităților de transport persoane, deși autovehiculul nu corespundea din puncte de vedere tehnic circulației pe drumurile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*