Peste 30 de tone deșeuri din plastic, oprite în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Călărași, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport, peste 30 de tone de deșeuri din plastic, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Astfel, potrivit STPF Călărași, în ziua de 31 mai, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de către trei bărbați, doi cetățeni turci și unul bulgar, cu vârste cuprinse între 36 și 52 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autocamioanele transportau cantitatea de 33.560 de kilograme deșeuri din plastic. Cei trei șoferi au prezentat pentru deșeurile transportate, documente de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*