Peste 500 de amenzi, aplicate de polițiștii din Călărași în ultimele zile

Acțiune a polițiștilor. FOTO IPJ Călărași

În perioada 05-10 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au dispus 36 de măsuri preventive și au aplicat 512 sancțiuni contravenționale.

Totodată, au reținut 41 de permise de conducere, 7 pentru depășirea vitezei legale, 4  pentru consum de alcool, 6 pentru consum de droguri și 24 pentru alte abateri.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă a fost organizată, sub coordonarea Direcției Rutiere, o acțiune cu efective marite și suport aerian, pe linie rutieră.

La data de 9 martie a.c., în jurul orei 18:55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control, pe o stradă din Oltenița, un autoturism condus de un bărbat.

De asemenea, în jurul orei 23:43, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, în localitatea Mănăstirea, un autoturism condus de un bărbat.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarelor penale, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influeța alcoolului sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*